Apple Watch Uygulama Rehberi, Pil ve Şarj Ömrünü Uzatma ve Sesli Asistan Siri Kullanımı Kapsamlı Rehber!
Apple Watch, sadece bir zaman gösteren giyilebilir teknoloji değil, aynı zamanda bir dizi kullanışlı uygulama ile günlük yaşamınızı kolaylaştıran giyilebilir teknolojidir. Bu yazımızda Apple Watch’ınızı nasıl daha işlevsel hale getirebileceğinizi, pil ömrünüzü uzatacağınızı ve saatinizi nasıl asistan olarak kullanabileceğinize dair ayrıntılı bilgiler paylaşacağız. Rehberimiz bütün ayrıntılarıyla burada:
İçerik Tablosu
Uygulama Önerileri ve Ayrıntıları:
1. Aktivite Takibi:
Apple Watch’unuzun fitness ve sağlık özelliklerini en iyi şekilde değerlendirmek için aktivite takibi uygulamalarını kullanın. Apple Watch’ın kendi fitness özelliği 22 adet spor takibini mümkün kılıyor.
WhatchOS 10 ile birlikte Fitness özelliği gelişen Apple Watch’da kendi uygulama mağazasından; Strava, Nike Training Club ve MyFitnessPal gibi uygulamaları da indirebilirsiniz.
2. Hava Durumu Uygulamaları:
Günlük planlarınıza uygun bir şekilde giyinmek veya etkinliklerinizi planlamak için hava durumu uygulamalarını günü planlamanıza yardımcı olan özelliklerden.
İphonedaki uyku özelliğiyle entegre bir şekilde çalışıyor. Sabah uyandığınızda saatinizden günaydın mesajıyla birlikte hava koşullarına ilişkin bilgiler saatinizden size bildirim şeklinde geliyor.
Ayrıca app store’dan indirebileceğiniz. Carrot Weather veya AccuWeather gibi uygulamalar, anlık hava durumu bilgilerini Apple Watch ekranınıza getirebilir. Bu uygulamaları saatinizde bulunan destekleyen kadranlara da entegre etmeniz mümkün.
3. Görev Yönetimi:
İşlerinizi düzenlemek ve hatırlatıcılar oluşturmak için görev yönetimi uygulamalarını kullanabilirsiniz. Apple Watch’ın kendi içinde bulunan takvim özelliği unutkanlar için bire bir. Ben, doğum günleri, hastane randevularım ve unutmamam gereken işlerim için takvimi efektif olarak kullanıyorum.
Sesli asistan “Siri” ile de oldukça uyumlu çalışan bu uygulamayı kullanmak için dijital crown’a basılıp tutup Siri’yi aktive etmeniz yeterli. Örneğin, Siri 3 marta hastane randevum için bir hatırlatıcı ekle” dediğiniz zaman siri sizin için takviminize bir hatırlatıcı ekleyecektir.
Ücretli ve ücretsiz uygulamalardan, TicTick: To-do List & Caledar uygulaması da yine görevlerinizi Apple Watch üzerinden kolayca yönetmenize yardımcı olabilir.
4. Müzik ve Podcast Uygulamaları:
Apple Music veya Spotify gibi müzik uygulamalarını Apple Watch’unuzda kullanarak favori şarkılarınızı ve podcast’leri bileğinizden dinleyebilirsiniz. Saatinizde yerleşik gelen podcast uygulaması size takip ettiğiniz uygulamaları indirme imkanı da sağlıyor. Egzersiz yaparken veya seyahat ederken telefonunuz yanınızda bile olmasa AirPods veya bluetooth kulaklık ile podcast ve müziklerinizi dinleyebilirsiniz.
5. Habercilik Uygulamaları:
Türkiye’de gündemi takip etmek kimi zaman oldukça zor oluyor. Anlık değişen gündemden kopmamak için haber uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Bundle saatinize indirebileceğiniz ve haberleri saatinizden takip etmenize izin veren uygulamalardan. Bundle gibi uygulamalar, güncel haberleri bileğinizden takip etmenize olanak tanır.
6. Navigasyon ve Harita Uygulamaları:
Yolculuklarınızı planlamak ve yönlendirmeleri kontrol etmek için harita uygulamalarını kullanabilirsiniz.Google Maps, Apple Haritalar gibi uygulamalar, hedefinize ulaşmanıza yardımcı olur.
Apple Maps saatinize de yerleşik gelen uygulamalardan oldukça stabil çalışıyor. Saatinize bakmadan size sesli ve titreşimli uyarılar göndererek rotanızı takip etmenize olanak sağlıyor. Ayrıca yol tarifi ve harita modu seçenekleriyle tam konumunuz ve yolunuza ilişkin detayları saatinizden görebilirsiniz.
Elektirikli scooter kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir özellik olduğunu belirteyim. Google Maps’in saat uygulaması ise şimdilik sadece size yol tarifi vermekten ibaret. Ancak beta testlerinde olan Google Maps yakında Apple Maps kadar gelişmiş bir navigasyon uygulaması olmaya aday.
7. E-posta ve Mesajlaşma Uygulamaları:
Apple Watch üzerinden e-posta kontrol etmek ve hızlıca mesajlara cevap vermek için uygun uygulamaları kullanabilirsiniz. Aslında saatinizden yerleşik gelen mail uygulaması oldukça güzel çalışıyor. Gmail uygulaması ise şimdilik mevcut değil. İphone’dan mail ayarlarınızı yaptıktan sonra dilediğiniz mail adresinize ait e-postalarınızı saatinizden görüntüleyebilirsiniz.
Whatsapp Apple Watch’da kullanılabilir mi?
whatsapp apple watch’da şu an için resmi uygulama desteği sunmasa da harici uygulamalar mevcut. Ancak ne kadar güvenli olduğuna dair çekincelerim var. Merak edenler için uygulamanın adı: WatchChat.
Bu uygulama önerileriyle, Apple Watch’unuzu sadece bir zaman göstergesi değil, günlük yaşamınızı kolaylaştıran bir yardımcıya dönüştürebilirsiniz.
Yeni akıllı saatinizde yukarıda bahsettiğim uygulamaları kullanırken pilinizde arka planda azalmaya başlayacaktır. Pil ömrünüz diğer birçok etkene göre değişmektedir. Örneğin arama özelliği apple watch’ın pil ömrünü azaltabilir. Apple Watch, rakip akıllı saatlere oranla daha az pil ömrü sunmaktadır. Apple’ın size vaad ettiği pil ömrü şu işlemler temel alınarak ve pil ömrü kullanıma yapılandırmaya çalışılırsa gerçekleşebilir.
Güncel durumda en fazla süre pil ömrü sunan model Apple Watch Ultradır. Yaklaşık 36 saat pil ömrü sunmaktadır. Watch ultra Düşük güç modu nda neredeyse iki gün süren pil ömrü sunabilir.
Gelin şimdi akıllı saatinizin pil ömrünü nasıl maksimize ederiz birde ona bakalım.
Apple Watch Uygulama Rehberi: Pil Ömrünü Optimize Etme İpuçları
Apple Watch, hayatımızın bir parçası haline geldi, ancak günlük kullanım sırasında pil ömrünü verimli bir şekilde yönetmek önemlidir. İşte Apple Watch kullanıcılarının pil ömrünü optimize etmelerine yardımcı olacak bazı ipuçları:
1. Parlaklık Ayarları:
Apple Watch ekran parlaklığını manuel olarak düzenleyebilirsiniz. Ayarlar > Ekran ve Parlaklık > Görünüş seçeneklerinden ekran parlaklığını ihtiyacınıza göre ayarlayarak pil ömrünü uzatabilirsiniz.
Ekran parlaklığını optimize etmek pil ömrünüzü artırmanıza yardımcı olur.
2. Gerekli Bildirimleri Seçme:
Bildirimleri özelleştirerek sadece gerçekten önemli olanları alın. Fazla bildirim almak, Apple Watch’un pilini hızla tüketebilir. ben genellikle zamanlanış özeti kullanıyorum sabah ve akşam saatlerinde seçtiğim uygulamalardan bana anlık bildirim yerine sabah ve akşam saatlerinde bildirimler geliyor. Bu şekilde akıllı saatimin pil ömrünü uzatıyorum.
3. Aktif Olmayan Uygulamaları Kapatma:
İndirdiğimiz bir çok uygulamayı günlük olarak kullanmıyoruz. Ancak bu uygulamalar arka planda çalışarak cihazlarımızın pil ömrüne olumsuz katkıda bulunuyorlar.
Kullanmadığınız uygulamaların arka planda çalışmasını engellemek için; Ayarlar > Genel > Arka Planda Uygulama Yenile bölümünden arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatarak pil ömründen tasarruf edin.
4. Düşük Güç Modu:
Düşük güç modunu etkinleştirerek, Apple Watch’unuzun temel fonksiyonlarını sürdürürken pil ömründen daha fazla tasarruf sağlayabilirsiniz. Ayarlar > Pil> Düşük Güç Modu adımlarını kullanarak bu modu etkinleştirebilirsiniz.
Ancak hep açık ekran, arka planda uygulama yenileme gibi özelliklerinizin kapatılacağını unutmayın.
5. Günlük Şarj Alışkanlıkları:
Apple Watch’unuzu genellikle aynı saatte şarj etmek, düzenli bir şarj alışkanlığı oluşturmanıza yardımcı olur. Bu, pilin sağlıklı kalmasına ve daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunabilir.
Ayrıca ayarlar> pil> pil sağlığı> İyileştirilmiş Pil şarjı sekmesini aktif hale getirebilirsiniz.
Bu şekilde akıllı saatiniz günlük kullanımınızı öğrenip ne zaman uygun sınıra kadar ve ne zaman tam olarak şarj edeceğini belirleyebilir. Akıllı saatiniz onu kullanmaya ihtiyacınız olana kadar %80 oranını geçince şarj etmeyi bitirmek için bekleyebilir.
6. Gereksiz Komplikasyonları Kaldırma:
Saat kadranınızda kullanmadığınız veya sıkça güncellenen komplikasyonları kaldırarak, Apple Watch’un işlem yükünü azaltabilir ve pil ömründen tasarruf edebilirsiniz.
7. GPS ve Bluetooth Kullanımını Kontrol Etme:
GPS ve Bluetooth özelliklerini gerektiği zaman kullanarak, Apple Watch’unuzun pil ömrünü koruyun. Özellikle bu özelliklere ihtiyaç duymadığınız durumlarda kapalı tutmak, önemli bir etki sağlayabilir.
Bu ipuçlarını takip ederek, Apple Watch’un pil ömrünü optimize edebilir ve günlük kullanımınızı daha rahat bir şekilde sürdürebilirsiniz.
Akıllı Saatinizi Asistan Olarak Nasıl Kullanırsınız?
Apple Watch’unuz, Siri’nin güçlü ve hızlı sesli asistan özelliğini içeriyor. Sıradaki rehberimizde, Apple Watch’ınızda Siri’yi en etkili şekilde kullanmanıza yardımcı olacak ipuçlarına odaklanacağız.
1. Hey Siri’yi Aktifleştirme:
Apple Watch’unuzda sesli asistan Siri’yi etkinleştirmek için 3 farklı yöntem bulunuyor.
Ayarlar > Siri > “Hey Siri” komutunu kullanarak, Ayarlar > Siri >Konuşmak için kaldır seçeneğini seçerek veya akıllı saatinizin yanında bulunan dijital crown’a basarak Siri’yi anında etkinleştirebilirsiniz.
2. Temel Komutlar:
Siri’ye temel komutlarla neler yapabileceğinizi keşfedin. Mesaj gönderme, hava durumu sorgulama, hatırlatıcılar oluşturma gibi günlük görevleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
3. Spesifik Uygulama Komutları:
Apple Watch üzerindeki belirli uygulamalarla etkileşim kurmak için Siri’yi kullanabilirsiniz. Örneğin, “Hey Siri, Emre’ye bir mesaj gönder.” veya “Hey Siri, bir hatırlatma ekle ” gibi özel komutlarla işlemleri hızlandırabilirsiniz.
4. Siri’nin Kişiselleştirilmesi:
Siri, destekleyen uygulamalarda onlarla entegre bir şekilde çalışmasını sağlayabilir. Bu özelliğe sahip uygulamaları Ayarlar > Siri > Siri ile kullan yolunu izleyerek akıllı saatinizde yüklü uygulamalardan hangilerinin Siri ile uyumlu çalıştığını görebilirsiniz. Bu şekilde Siri’nin size daha iyi hizmet etmesi için kişiselleştirmeler yapabilirsiniz.
5. Apple Watch’unuz ve iPhone Arasında Siri Senkronizasyonu:
Apple Watch ile iPhone arasında Siri’nin senkronize olması, her iki cihazda da benzer komutları kullanabilmenize olanak tanır. Siri’nin nasıl entegre olduğunu anlamak için Ayarlar > Siri’yi kontrol edin.
6. Zaman Tasarrufu İçin Siri Kısayolları:
Ayarlar > Siri > Siri Kısayolları bölümünden özel kısayollar oluşturarak belirli görevleri daha hızlı gerçekleştirmek için Siri’yi özelleştirin.
Apple Watch Uygulama rehberimizi takip ederek, Apple Watch’unuzdaki Siri’yi tam anlamıyla keşfedecek ve günlük yaşamınızı daha verimli hale getireceksiniz. Siri’nin potansiyelini açığa çıkarmak için bu ipuçlarını uygulayarak, Apple Watch’unuzu daha akıllı ve kullanışlı bir asistan haline getirebilirsiniz.
Zapyus Media sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.